Een brandverzekering voor uw huis

Het voorbeeld van continuïteit en risicobeperking. U bent zich bewust en u ziet het risico van brand hiertoe sluit u een verzekering af dat uitkeert bij brand. Voelt u zich veiliger?

Een brand, in de praktijk blijkt dit een van de grootste rampen voor een gezin. Er moet in korte tijd veel worden geregeld. Kinderen moeten naar school, u moet naar uw werk. Misschien bent u zelfstandig en heeft u kantoor aan huis. Ook kan het zijn dat u uw ouders in huis heeft.

En rampen komen nooit alleen volgens de wet van Murphy.

Neemt u de beschikbaarheid en de kostbaarheden die u in de loop der jaren heeft opgebouwd serieus, dan is het verstandig om af en toe stil te staan bij de mogelijke risico’s.

De volgende vragen kunnen worden gesteld?

  1. Wat is belangrijk (en wat niet)?
  2. Wat dekt de verzekering (niet)?
  3. Hoe kan ik bij een calamiteit snel weer opstarten (tegen welke kosten)?
  4. Heb ik een inventaris van waardevolle spullen (bewijs)?

Conclusie: Alleen met een brandverzekering bent u er niet.

Dit geldt ook voor een calamiteitenplan voor organisaties, naast goed nadenken moet er een plan zijn met een aantal invullingen. Ook hier is een bedrijfsverzekering volstrekt onvoldoende.

U kunt Neverfail zien als een back-up van uw huis en spullen (met data gaat dat namelijk veel eenvoudiger). Neverfail gaat nog een stapje verder als het gaat om kritische omgevingen. Dan wordt in feite continue een back-up gemaakt. Brand het huis af, dan heeft u een exacte kopie, ook van alle spullen die u in dit huis had. Had u dus net uw kledingkast vernieuwd, ook deze is volledig beschermd (u heeft een exacte kopie in het andere huis). Het klinkt vreemd maar met data (of informatie) is dit echt realiseerbaar.