Neverfail Continuity Engine

Het vlagschip product is een on-premise oplossing genaamd Neverfail Continuity Engine (NCE). Dit biedt bescherming voor servers die eigenlijk niet down mogen of slechts een hele korte tijd (denk hierbij aan maximaal enkele minuten).

Technisch gesproken is het een fail-over Microsoft Windows cluster op basis van asynchrone replicatie. De software valt in de categorie oplossingen voor hoge beschikbaarheidDisaster Recovery Planning (DRP) en Business Contingency Planning (BCP).

Er zijn meerdere producten op de markt die via software een server kunnen beschermen (clusteren). Neverfail behoort tot de meest gebruikersvriendelijke.

Voor mensen met weinig tijd volgt hieronder een lijstje van de Unieke Waarde Proposities of Unique Selling Points (USP) van Neverfail:

 1. Bescherming van een fysieke of virtuele server.
 2. Bescherming van applicaties en databases (footnote *2).
 3. Kan willekeurig door elkaar worden gebruikt (fysiek / virtueel).
 4. Automatisch omschakelen naar tweede (hot standby back-up) server zonder verlies van data (footnote *1).
 5. Eenvoudig terugschakelen.
 6. Geen shared storage of SAN noodzakelijk (gewoon Direct Attached Storage of DAS).

Klant testimonial: “We chose Neverfail for continuous application availability because it is the only solution on the market that protects our key business applications with simple one-click fail-over and fail-back between sites.” 

Principe van Neverfail

In onderstaande figuur wordt het principe van Neverfail weergegeven. Een primaire server wordt beschermd door een tweede server op dezelfde locatie (via LAN). Hier is gebruik gemaakt van een secondaire virtuele server. Ten behoeve van uitwijk wordt een derde server toegevoegd die het mogelijk maakt kritische applicaties te blijven draaien als de gehele site (primaire site) niet beschikbaar mocht zijn.
neverfail met heartbeat

De secondaire server is niet zichtbaar in het netwerk (alleen via een speciaal kanaal). De methode om een server / applicatie cluster op deze wijze op te bouwen is gepatenteerd.

De winstpunten Neverfail Continuity Engine

Opmerkingen (de winstpunten):

 1. Uw heeft geen SAN nodig (bij een fysieke server).
 2. Ook bij een virtuele omgeving heeft u geen SAN nodig.
 3. Er is applicatie protectie. Dat houdt in dat een fail-over kan worden gestart als het systeem ziet dat de performance van de applicatie onder een bepaald niveau komt.
 4. Het is mogelijk eenvoudig te schakelen naar het back-up syteem en daarna weer terug naar het primaire systeem.
 5. Schakeltijden zijn 1 tot 10 minuten afhankelijk van de applicatie- en serveromgeving.
 6. De configuratie is bijzonder simpel (voor de eindgebruiker).
(*1) Het mechanisme van Neverfail zorgt ervoor dat dataverlies tot een minimum beperkt blijft of in zijn geheel niet voorkomt.
(*2) Applicaties kunnen worden geclusterd (beschermd) zonder dat zij cluster aware hoeven te zijn.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van hoge beschikbaarheid, Disaster Recovery Planning en Business Contingency Planning, neem dan contact met ons op. Naast Neverfail zijn er nog meer alternatieven voor u beschikbaar en er wordt gekeken naar de beste match in uw organisatie en budget.