Waarom Neverfail als ik al een MS SQL cluster heb en VMware?

Een MS SQL cluster heeft zijn eigen recovery die afhankelijk is van de organisatie. De recovery van een database kan best lange tijd (meer dan 10 uur) in beslag nemen als dit een grote database is. Een veel gebruikte restore mogelijkheid is die van CommVault. We hebben het dan niet over het feit dat het gehele SQL cluster onderuit gaat.

Een MS SQL cluster biedt bescherming tegen hardware failure van cluster aware applicaties en back-end databases. Het biedt geen bescherming tegen menselijke fouten of problemen met de applicatie.

VMware biedt ook hardware bescherming (van virtuele hardware). Hierbij gelden echter dezelfde beperkingen als een MS SQL cluster: GEEN bescherming bij menselijke fouten of applicatie problemen.

VMware met snapshots kan performance problemen geven met een SQL Server of SQL cluster. Dit is de vaak de reden dat geen VM snapshots worden gemaakt. Ondanks de mooie techniek van VMware kan dit niet worden gebruikt bij de grotere MS SQL clusters die altijd een goede performance moeten geven.

Neverfail biedt voor boven genoemde problemen een oplossing en zit hiermee in een niche segment (*01) voor applicatie HA en applicatie DR met bijzonder korte schakeltijden . 

 

(*01): Vandaar dat deze software vaak redelijk onbekend is.